fredag den 13. december 2013

Tornado in town


Som nogen af jer har set på min facebook, så har det været en tornado i Indiana - Lebanon!
     Det var min første tornado oplevelse og vildt var det. Jeg kunne se tornadoen fra vores hus!

Det hele startede med, at jeg skulle lave kødboller så jeg kunne bringe den til vores fodbold sammenkomst. Kevin arbejder for et elektricitet company, så han fortalte os allerede tidligt om morgen, at vi nok ikke skulle tage til den fodbold sammenkomst, fordi en storm var på vej og det var høj sandsynlighed for tornadoer.
     Jeg lavede stadigvæk kødboller, men vi besluttede ikke at tage til fodboldsammenkomsten :( men i stedet inviterede vi familien over, så de kunne være sikre i vores hus, da vi har en kælder.

Mormor, morfar, Michael, Stephanie og Jacoby kom over og vi fiksede frokost. Mine kødboller var "okay, men ALT for meget salt, haha!
Mit problem er at omregne vores måling til den amerikanske måling af mad. Så som KG/gram til pounds

Vi sad alle og så fjernsyn og snakkede, da Stephanies og Michaels telefon automatisk brød ud i en høj advarelse omkring en opkomming tornado. Folk begyndt at bevæge sig hurtigt, Stephanie luntede op til Jacobys værelse(han tog en lur) og vækkede ham op og tog ham med sig ned i kælderen. Alle gik ned i kælderen, vi tog noget af vores mad og noget underholdning med derned. Morfar og Kevin blev oppe, de ville vente til de så tornadoen til at gå derned.

Vi andre sad og så amerikansk fodbold og nyhederne nede i kælderen. Dawn og jeg sad og kiggede på forskellige mallerier vi muligvis ville tage ud og prøve at male i et kursus. Vi sad med tæpper og hyggede os med kage og familietid. Det var ikke nær så slemt som jeg troede det ville være.

Kevin kom løbende ned i kælderen mens han sagde "Kom og se en tornado, den er et stykke væk, men skynd jer, den forsvinder måske snart!"
Vi løb ovenpå og yeah, der var godt nok en tornado! det var vildt fedt at se en rigtig tornado! Jeg har aldrig set sådan en før!

Tornadoen ødelagde store dele af huse, skoler og elektrisitet i Kokomo og steder nord for indianapolis. Lebanon blev også ramt. Vores Indianapolis skilt faldt ned, en Truck blev slynget ind i vores lokale Starbucks og huse, garager og tage blæste væk.

Men heldigvis havde det ikke en masse effekter på de fleste beboer i Lebanon i modsat til andre områder.