torsdag den 30. januar 2014

America VS. Denmark


Komplimenter er noget som Amerikanere er gode til at give. Altså som i VIRKELIG gode! Det kunne vi danskere altså godt blive bedre til. Sjælent  når man gå på gangen i skolen eller møder mennesker på sin vej, er der nogen der siger “I love your nails”, “ I love your hair”, “you’re so pretty,” men her er alle meget friske og siger det selvom de ikke kender dig. Jeg oplevede på et tidspunkt da vaskede mine hænder på skolens toilet, to piger bag mig, der gav mig elevator looket og jeg følte mig lidt ubelejligt. Men da jeg drejede rundt for at tørrer mine hænder sagde de ”I love your boots!”, jeg var overrasket, men blev også super glad for deres kompliment, jeg kendte dem ikke engang. Jeg har oplevede andre ting lignende og det er virkelig sådan en dejligt følelse hver gang man få en lille kompliment, især når det er personer man ikke kender. Det er virkelig sødt af dem.

Randomly en dag sad Kevin, Dawn og jeg i bilen på vej hjem fra et eller andet sted og vi kom til at snake om tal. Jeg fandt ud af at Amerikanerne udtaler tallene, selvfølgelig på engelsk, dohh.
-       Example: sixtyeight(68), hvor vi siger otteogtreds(68) men hvis vi skulle skrive det det amerikansk stile er det skrevet som (86). Amerikanernes måde at udtale tallene er omvendt vores og faktisk meget nemt at skrive ned, fordi det er udtalt I den rækkefølge, nummert er udtalt i.
De bytter også om på komma og punktum. 

-       Eksempel: Du vil skrive "femten tusind firehundredeogtreogtredive og tooghalvfems cents".
1st - I Danmark ville du typisk skrive det således: 15.433,92 

2nd - I USA skriver de således: 15,433.92

første gange jeg havde matematik troede jeg bare det var læren der skrev det lidt for hurtigt på vores smartboard, men fandt senere ud af at det fungerede således, haha! Jeg fandt også ud af at kommaer på min danske lommeregner var et punktum og synes det var ret så morsomt!

Amerikanske restauranter har næsten altid gratis refill af drikkevarer. Hvilket min værtsfamilie hurtig obsaverede at jeg ikke udnyttede, unknowing at jeg ikke vidste de ekstre var gratis. Så de fortalte mig anden gang vi var ude at spise og jeg takkede nej til en ekstra sodavand, at der altid er gratis refill på drinkkevarer, så jeg kunne godt sige at jeg ville have en mere. Ret sjovt og nu nyder jeg da bare at de kommer med et nyt glad, når jeg kun er halvt færdig med mit nuværende. Super fantastisk ide med gratis refills.

Nu hvor vi er på emnet med penge, hvis jeg finder et eller andet ”want” i supermarked eller andre butikker og ser en pris på prismærket der siger for example "$5.99", det virker som en god pris for det jeg vil have. Når jeg skal til at betale og har fundet kontanterne frem, klar til bare at give kassedamen pengene, så scanner hun varen og prisen stiger til $3 over det, du havde regnet med... hvad skete der lige? Svaret er: priserne på skiltene og prismærkerne er uden tax! Jeg tror ikke jeg kommer til at vænne mig til det faktum, jeg tror stadigvæk at den pris jeg sere r hvad jeg betaler, men nej den skrifter godt nok, hver gang jeg skal til at betale, undtagen hvis du shopper I “Goodville” som er en ”second hand” shop. 
- Lebanon Wal-Mart(Supermarked) har det Amerikanske flag hængende og ved siden af det hænger Indianas flag. Jeg ved ikke, om det er ALLE Wal-Marts i Indiana der har det, men jeg gætter at det er.
- Apropos supermarkeder: Kassedamerne pakker dine varer for dig! Top dollar service, dér!

I Danmark bruger vi ofte busser/toge/metro som vores offentlige transportmiddel. Det er mere end hvad man kan sige om USA. Der ikke rigtig nogle offentlig transportmidler. Dette gør, at hvis du ikke har noget kørekort er du altså afhængig af at blive kørt rundt af dine forældre, HELE tiden især når man bor på landet og har langt til alt ting. Trist… Så begynder det lige pludselig at give mening, at man kun skal være 16 for at få et kørekort.