tirsdag den 25. februar 2014

America Vs. DenmarkHigh School stereotypes:

- ja, jeg synes lige det var på tide at skrive en lille smule omkring de myter eller tanker vi har omkring de amerikanske high school elever og skoler.
-       Gangenen er absolut proppet når klokken ringer ud til næste klasse
-       Yeah, alle spiser i cafeteriet og kun carfeteriet. Senior’er kan gå ud forlade skolen og kører til det sted de vil have mad.
-       Skolen er lukket campus, så ingen forlader skolen efter klokken har ringet ind om morgnen, undtagen seniornen der går ud og spiser. Det er ikke sådan at du kan gå ud i frokost pausen og spille fodbold, rundbold eller noget. Du er indenfor og skal fokuserer på skolen.
-       Maden er for det meste usundt. Haha, shocker ;) Vi har valgmulighederne Wrap, mexicansk, burger, frugt, kylling-burger,  cookies og pomfritter ser man hverdag på sit bærebrat, de bliver set som en grønsag. Der er også dagensret, som selvfølgelig skifter hverdag.
-       Bordene er opdelt, Yep! For de meste bare venner eller sportskammeraterne som sidder sammen og spiser, meget normalt…
-       Jeg går til min lærer, de kommer ikke til klassen. Så der er lidt motion i det.. haha!
-       De har de fedeste skole-jakker, som man skal være kvalificeret til at købe. Hvilket vil sige at man skal have representeret skolen på en god måde, så som i sports! Man kan ”Letter” en jakke, men det kræver noget. De er super fede og når man tager steder hen kan man genkende eleverne på jakken ”Oh han gå også på Lebanon High School.”
-       Min skole er fyldt med Mac-computere! OMG Heaven! Alle elever og lærer er tildelt en Mac-computer(Macbook Pro) for skolebrug og på biblioteket er der Macs!

Hverdags ting som man lægger mærke til som udvekslingsstudent.

Virkelig imødekommende - "How are you"
Nok det spørgsmål, man får stillet flest gange i løbet af en dag. Både af venner, lærere, ekspedienter i butikker osv. Det sjove er, at den, der spørger, ikke altid forventer et svar, men at de stadigvæk spørg. Det er tanken der tæller. Det er dejligt når man møder folk på gangen eller andre random steder, at det ikke kun bliver en udveksling af et smil men muligvis starten til en samtale ved bare at spørge ”How are you”. Det gør vi ikke så ofte i Danmark, det er for det meste et smil og et ”hej” og så går man videre.

The use of silverware
Det er ikke bare et rygte; Amerikanere bruger næsten ikke kniven, når de spiser. De har en gaflen i højre hånd og kniven ligger godt nok på bordet. Ofte ”brækker” de maden med gaflen eller også bruger de kniven til at skære det hele ud med og derefter gaflen til at skovle maden ind i munden med.

Det er lidt svært at vænne sig til, for et eller andet sted helt tilbage til de tidligste barndoms år blev man jo opdraget med at man skulle sidde pænt ved bordet og spise med kniv og gaffel - så et eller andet sted, er det som at sidde og spise med en flok børnehavebørn. Men sådan gør de nu engang (på skolen er det ikke engang muligt at få en lille bitte platikkniv; der er simpelthen ikke nogen, der bruger dem! + det er mest for skikkerheds skyld, tror jeg.)

Commercials
At se fjernsyn i USA er et rent helvede. Eller nej, helvede er det ikke, for her er en milliard-million forskellige kanaler, og tv-shows for enhver smag, men antallet af reklamer, der bliver vist, er større, end når TV3 sender sæsonpremieren på Paradise Hotel. Det er ekstremt. Jeg overdriver ikke, når jeg siger at der er næsten fem minutters reklamer hvert tiende minut. Hader det, men så bruger man jo bare tiden på at være social i stedet for at stene den foran flimmerkassen, så helt skidt er det jo nok ikke.+ mange af deres reklamer er rigtig dårlige og jeg forstår ikke formålet med den. Eller man kan være så smart at man kan optage det via (DVR) og se det senere, så du kan skippe reklamerne eller du kan forlade fjernsynet sat på pause og så komme tilbage og springe over reklamerne og så nyde showet.

Breakfast Cereal
Ja, dette er nok et af de punkter, der lyder ret så mærkelige; Men det er altså rigtigt! Her i USA er der TONSVIS af forskellige morgenmadsprodukter, det er helt vildt, når man er vant til, at valget står i mellem enten cornflakes, cocopops eller havregrød. De er ikke alle lige velsmagende, og størstedelen er fyldt til randen med sukker og farvestoffer, men det er super sjovt at gå ned gennem de lange gange i indkøbscentret, hvor der bare står den en hel række med 6 hylder(10-15 feet long) fyldt med cereal. 

De orginale M&M’s smager ikke helt som dem der hjemme.. siden de er mine ynglings og har spist ton af dem, kender jeg en forskel, haha. Men de har M&M’s with pinutbutter I midten!! Omg, de er SUPER GODE!!

Food
Okay, måske er dette et ret åbenlyst punkt, men nu kommer det altså med; Madkulturen herovre er noget anderledes end hjemme i gode gamle Danmark. Der findes en milliard-million forskellige fast food-kæder, og det er SÅ billigt (Man kan flere steder få et helt meal for $5!) - intet under, at så mange amerikanere er (mildt sagt) overvægtige. Begrebet "vi laver en god omgang hjemmelavet mad og så sætter hele familien sig omkring bordet og spise sammen" er heller ikke så populært som i Danmark. I min familie sidder vi i hverdagen nogle gange ved bordet og spiser, andre dage sidder vi foran tv’et ;)

Driving teenagers
Som de fleste jo nok ved, kan man få kørekort når man er 16 (I hvert fald de fleste steder). Dette (+ det fact, at man kan købe ret så billige biler herovre) betyder, at de fleste teenagere har både license og egen bil. Det kan godt være lidt svært at vænne sig til at blive kørt rundt af sine jævnaldrende venner... men det er nu meget sejt!! (Tilgengæld skal man være 21 for at drikke alkohol, men det stopper dem nu ikke)

Weapons
Amerikanere har et HELT andet forhold til våben end danskere har (Selvfølgelig kan det være forskelligt fra by til by og fra stat til stat. Herovre er det ikke unormalt, at man har et par ordentlige skydere derhjemme. De fleste bruger dem til at tager ud i skovene og jage hjorte eller lignende med enten gevær eller cross-bow.

 Udtalelse
Deres udtalelse af tøjmærkerne Adidas og Nike udtaler de ret så anderledens end vi danskere gør. De putter længte på ordene og siger A-diiii-daas og Nikeeeeiii. Første gang jeg hørte det overbeviste jeg mig selv at det bare var en engangs udtalelse fejl, men det blev ved.. Så da jeg nævnte mærkerne, var de andre sådan ”What are you saying?” and then they were like ”ohhhh, a-diiii-daas and Nikeeeeiii!” og jeg var bare okayyyyyy, jep, dem! Og lærte at udtale det på den rigtige Amerikanske måde.

 Smør
Okay, jeg ved at dette er et virkeligt emne men vores smør - Land Lakes butter, er altid blødt!!!! Uanset hvornår du tager det ud af køleskabet og hvor lang tid det har været ude. Deres smør er altid blødt og klar til at smøre på dit brød.